onsdag 24 april 2013

LFK behöver dig!


”My fellow Americans. Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country” sade en gång John F. Kennedy till den amerikanska nationen. Det sägs att han inspirerats av en lärare från sin skolgång.

Kanske är det liknande inspiration som vi även måste använda i klubbverksamhet? En klubbs verksamhet är trots allt till för medlemmarna, men skapas också av medlemmarna.

Det förekommer ibland animerade diskussioner kring jourverksamhetens vara eller inte vara och den kommer att genomgå en översyn för att på bästa sätt bidra till klubbens funktion. Men jouren ska inte bara ses som ett måste. Den är också till stor del klubbens ansikte utåt när det kommer besökande flyg samt ett stöd för nya medlemmar.

Resultaten av det senaste årets ekonomiska diskussioner kommer att innebära skillnader för hur klubben sköts. Vi minskar på det administrativa stödet och vi har inte längre någon som hjälper till med det vardagliga underhållet av flygplanen som att göra rent rutor och skrov. Där kommer medlemmarna att behöva ta ett större ansvar.

-         Gör ren rutor efter flygning.
-         Gör ren vingar och landställ om de är smutsiga
-         Torka av landställscylindrar från olja
-         Gör rent kring motorn från olja som sprutat ut så att den inte bränner fast

Klubbstyrelsen kommer att se till att det alltid finns rengöringsutrustning tillgänglig samt att det tas fram instruktioner för hur rengöring ska gå till på korrekt sätt. T.ex. så ska man vara mycket försiktig vid rengöring av rutor och t.ex. inte putsa med cirkulära rörelse då det skapar ljusbrytningar i rutorna som vi ser på alla våra maskiner vid landning i motljus.

Uppgiften att följa upp kostnader för flygning kommer att läggas mer på medlemmarna inom snar framtid med hjälp av MyWeblog som verktyg (mer information/utbildning om detta kommer att komma inom snart).

Vad finns det mer som vi kan göra för varandra?

På t.ex. golfklubbar brukar man ha höst- respektive vårstädning av banorna. Detta är kanske något vi borde införa även på klubben? Städa runt klubbhuset, på plattan, i hangaren och göra en grovstädning av flygplanen.

I år fyller klubben 80 år. Vi kommer bl.a. att behöva din hjälp som funktionär vid vår planerade Fly-In. Klubbhuset kommer att också behövas fräschas upp inför detta.

Dessutom skulle vi gärna se att medlemmar bidrar med sina erfarenheter. Vi kommer t.ex. i närtid ha en genomgång av iPad och liknande elektroniska hjälpmedel och hur man kan nyttja dem för planering och stöd under flygning. Denna genomgång kommer att hållas av klubbmedlemmar med god kunskap om området. Har du kunskap som du känner att du vill sprida till andra medlemmar?

För att parafrasera Lord Kitchener, ”Din klubb behöver dig!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar