torsdag 13 februari 2014

Le SE-MEV, Oui, oui!


Idag så hade klubben besök av Olivier Lambert och Jean-Albert Zbobar från Aéro-Club des Finances Etampes från Etampes Mondesir (LFOX) utanför Paris. De var här för att provköra vår DA-20, SE-MEV som varit till försäljning under snart 1,5 år. Vädret såg lite illavarslande ut, men lagom till att våra besökare anlände så upphörde duggregnet och molnbasen höjde sig.

Det gav Jonna möjlighet att ta Jean-Albert ut på en provtur och de landade efter ca 30 minuters provkörning och Jean-Albert var nöjd med flygegenskaperna. Därefter så genomfördes en noggrann inspektion av flygplanet och granskning av all underhållsdokumentation. Man får säga vad man vill, men våra franska gäster val väl förberedda för att leta efter luckor i vår underhållsdokumentation. Håkan fick plocka fram den ena Form1 efter den andra för att visa på att de delar vi monterat var luftvärdiga. Men även denna del av granskningen utföll till belåtenhet.

Till slut så kunde jag och Olivier skaka hand och skriva på försäljningskontraktet. Nu väntar vi bara på bra väder för nedtransporten till Paris. LFK är framöver hjärtligt välkomna att komma ner till Paris och besöka SE-MEV. Själv så är jag lite sugen att något år flyga ner till Frankrike och deltaga i Cognac International Air Rally.


För LFK:s del innebär detta att vi påbörjar den gradvisa förnyelsen av vår flygplanspark samtidigt som vi skär ner antalet hangarplatser vi behöver i flyten till Norra Plattan och dessutom får loss lite kontanter som kommer att behövas i uppbyggnaden av det nya klubbhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar