onsdag 12 mars 2014

Snabba ändringar


Just nu sker det stora förändringar i klubben. Det stora arbetet med att flytta klubben till andra sidan fältet för dessutom med sig en massa småändringar. Det är en hel del nytt som kommer att påverka sättet vi arbetar på.

På fredag börjar vi demontera servicehangaren och car-porten. Det visade sig dock att all el, telefonlinor och vattenanslutningar till klubben gick via servicehangaren. Antagligen eftersom det var det första huset som byggdes på området.

I tisdags så kopplades därför elnätet om. Den inkommande elkabeln kopplades förbi alla elinstallationer i servicehangaren och direkt in till trähangaren. Dock så fick vi ta ett beslut att helt kapa telefonanslutningen. Den var helt enkelt för svår att koppla förbi och eftersom det ändå bara skulle bli en temporär koppling för resten av året så beslöt vi att det inte var värt kostnaderna.

Konsekvensen av detta blev att vi blev av med Internetuppkoppling och telefonanslutning. Som tur väl var så hade vi redan börjat förbereda oss för nya IT-lösningar.

Bl.a. hade vi redan påbörjat ett arbete att lägga ut vår IT-infrastruktur på web-baserade lösningar. T.ex. så har vi infört MyWebLog för att redovisa flygningar. Vi har tagit fram en lösning för att även boka flygning via MyWebLog och denna lösning var tänkt att starta upp den 1/4. Nu tvingas vi starta upp den redan i morgon. På den obligatoriska säkerhetsutbildningen så har vi genomfört en utbildning av MyWegLogs bokningsfunktioner, men alla har ännu inte haft möjlighet att deltaga på dessa kvällar. Nästa tillfälle är den 19/3.

Den gamla hemsidan har vi haft på en server i klubbhuset. Just nu kommer man bara åt den gamla internt i klubbhuset. Vi håller på att lägga över den på ett webhotell och kommer nu att aktivera även den tidigare än tänkt.  Den nya hemsidan kommer att ha ett rejält uppfräschat användargränssnitt.

I klubbhuset finns det nu tre bärbara telefoner med en gemensam 3G basstation. Allihopa kopplade till det nya telefonnumret 013-4737803. Förhoppningsvis så ska vi kunna få tillbaka vårt gamla klubbnummer, men tills vidare är det detta nya nummer som gäller. Så fort vi bestämt vilket slutgiltigt nummer klubben ska ha så kommer AIP och Svenska Flygfält att uppdateras via NOTAM.

Internetuppkopplingen går via 4G och har en begränsning på hur mycket data per månad vi kan sända med hög hastighet. Det är beräknat att gott och väl räcka till för att surfa till vädersidor, LFV NOTAM, Jeppeson uppdateringar, lektionsförberedelser m.m. Vad det inte räcker till är att titta på filmer över nätet och vi ber därför alla medlemmar att vara restriktiva med detta när de nyttjar klubbens trådlösa nätverk.

Funktioner som tills vidare inte fungerar är vår fax samt vindmätaren. I stället för fax får man scanna in dokument och e-posta dem.

På fredag kommer byggfirman som ska demontera hangarerna. Det innebär också att det kommer att pågå arbete kring klubbhuset den närmaste veckan. Till helgen kommer jouren att få stötta med inpassering genom grinden. Vi måste vara noggranna med hur vi taxar med flygplanen kring hangarerna då dessa byggare inte är vana vid att jobba kring flygplan. Vi kommer att genomföra en säkerhetsutbildning med dem, men vi klubbmedlemmar måste stötta deras arbete så att inga olyckor inträffar.

Jag hoppas att alla medlemmar har förståelse för att vi måste ändra på rutiner och infrastruktur i klubben. Det kommer att ta ett tag att vänja sig vid allt nytt, men i slutändan så hoppas vi på att det ska bli minst lika bra som vi har haft det tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar